۱۴۰۴ جمعه ۱۴ تير
FA
دانشگاه اصفهان

تقویت مولفه های قدرت نرم مبتنی بر عقلانیت، معنویت، اخلاق،عدالت، ایثار و فداکاری در دانشگاه اصفهان

سرپرست دانشگاه اصفهان در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه اصفهان که با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد اظهار داشت: دانشگاه‌ها علاوه بر اقتدار علمی باید به بحث تقویت مولفه‌های قدرت نرم که مبتنی بر عقلانیت، معنویت، اخلاق، عدالت، ایثار و فداکاری است نیز توجه کنند.

 

سرپرست دانشگاه اصفهان در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه اصفهان که با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد اظهار داشت: دانشگاه‌ها علاوه بر اقتدار علمی باید به بحث تقویت مولفه‌های قدرت نرم که مبتنی بر عقلانیت، معنویت، اخلاق، عدالت، ایثار و فداکاری است نیز توجه کنند.

 

به گزارش وب سایت خبری uinews  دکترحسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان در این مراسم تصریح نمود:  دکتر زلفی گل از شخصیت های علمی بزرگ کشور محسوب می شوند و باید به جامعه دانشگاهی تبریک گفت که چنین شخصیت والایی در راس وزارت علوم هستند.

سرپرست دانشگاه اصفهان در ادامه ضمن تشکر از خدمات دکتر طالبی افزود: ایشان بیش از 20 سال از زندگی آکادمیک خود در عرصه مدیریتی بودند و تجارب گرانقدری دارند. وی همچنین از زحمات همه روسای دانشگاه از ابتدای تاسیس تا کنون به خصوص روسایی که بعد از انقلاب اسلامی سکاندار این مرکز بزرگ علمی بودند، تقدیر نمود.

دکتر هرسیج تغییر و تحول در مدیریت ها را امری طبیعی دانست و تصریح نمود:  اصل دولت از تداول و دست به دست شدن گرفته شده است. ان شاالله با استفاده از تجارب همه عزیزان این راه را به سرانجام مقصود برسانیم.

وی یکی از مشکلات متداول سازمان ها و دانشگاه های کشور را وابستگی به منابع مالی دولتی دانست و افزود:  نقطه مشترک بسیاری از سازمان های کشور این است که از نظر منابع و مسائل مالی به دولت وابسته هستند که مشکلاتی را برای توسعه و همکاری متقابل سازمان ها ایجاد می کند. متاسفانه این مسئله مشکلاتی را نیز برای دانشگاه ها و صنایع ایجاد کرده است به ویژه در مواقع بحرانی منجر به وابستگی به منابع دولتی شده است. اثر مثبت تحریم ها باعث شده که ما متوجه شویم که این وابستگی در دراز مدت به نفع کشور نیست و ما باید کاری کنیم که استقلال کشور حفظ شود.

سرپرست دانشگاه افزود: امروز شرایط ناشی از شیوع کرونا و همچنین تحریم های ظالمانه ، فرصتی پیش آورده تا تحریم ها را تبدیل به فرصت کنیم . با توجه به شعار دانشگاه اصفهان مبتنی بر جامعه محوری و تمدن سازی می توان گفت باید ضمن همکاری با صنایع، مشکلات جامعه را آسیب شناسی و برای رفع آن تلاش نمایبم.

دکتر هرسیج تصریح نمود: بعد از انقلاب پیشرفت‌های بسیار خوبی حاصل شده که آمارها تائید کننده این موضوع است. کشور ما از نظر رتبه‌ بندی های علمی در سطح ملی و بین المللی جایگاه  بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است و قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست، اما ما به دنبال چه هستیم و دانشگاه برای چه چیزی دایر می‌شود؟ با توجه به شعار دانشگاه اصفهان که تحت عنوان دانشگاه جامعه محور و تمدن‌ساز مطرح شده است، باید بسیاری از مشکلات کشور حل شده و جهت‌گیری‌ها درست شود.

وی اضافه کرد: اینکه مطرح می‌شود که علم، اقتدار می آورد صحیح است، اما توانایی و اقتدار در چه جهتی؟ این اقتدار بستگی به ایده‌آل‌ها و کمال مطلوب مردم آن کشور و سیستم دارد. اولین شعار انقلاب اسلامی، استقلال است و باید در راستای حفظ استقلال اقتصادی، نظامی، فرهنگی تلاش نماییم.

سرپرست دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: در ارتباط با مسئله اول یعنی جامعه محوری باید طبق تاکید مقام معظم رهبری، تحریم‌ها را به عنوان فرصت تلقی کرده و خنثی‌سازی کنیم. اگر بتوانیم قدرت اقتصادی، علمی و فرهنگی خود را به نحوی بالا ببریم که مشکلات کشور را حل کنیم تحریم تأثیری ندارد.

وی افزود: استکبار جهانی طی این چهار دهه بر علیه ایران جنایات بسیار کرد و تلاش داشت ما را به عقب براند، اما به لطف خدا با اطمینان می توان گفت: همانگونه که ملت ایران و مردم ایران نقش مهم و کلیدی در تمدن اولیه جهان اسلام داشته‌اند، تمدن نوین اسلامی را هم می‌سازند.

سرپرست دانشگاه اصفهان ادامه داد: ما باید طبق بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری، چهل سال گذشته را بررسی، نقاظ ضعف و قوت را یافته و ببینیم برای دستیابی به وضعیتی بهتر در چهل سال دوم انقلاب چه فعالیت هایی باید داشته باشیم.  

وی تاکید کرد: اگر نظام کشور بخواهد به امنیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تمامی این‌ها دست یابد باید به دانشگاه‌ها توجه کند و به جرات می‌گویم که مسائل کشور را باید دانشگاهی‌ها حل کنند و به غیر از آن‌ها کسی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

وی افزود: اینترنت و فضای مجازی در ابتدا تنها برای مسائل نظامی استفاده می‌شد، اما پس از آن پیشرفت کرد و وارد دانشگاه شد. اگر به همین موضوع نگاه کنیم در ابتدا مسئله‌ای رخ‌داد و این مسئله را به دانشگاه سپردند که با پیشرفت و گسترش آن باعث تشکیل اینترنت و فضای مجازی شد.

سرپرست دانشگاه اصفهان تاکید کرد: با توجه به همین مثال اگر کشوری بخواهد در ابعاد مختلف پیشرفت کند راهی جز اینکه توجه صاحبان قدرت، ثروت و فرهنگ را به دانشگاه جذب کند ندارد و اگر غیر از این باشد فعالیتی انجام نمی‌شود؛ ما باید از کشورهایی که حداقل در بحث اقتدار و قدرت پیشرفت کرده‌اند درس بگیریم، اما نباید به آن اکتفا کنیم.

وی در همین رابطه ادامه داد: پس از این به مرحله‌ای می‌رسیم که مولفه‌های تمدن نوین اسلامی است؛ در کشورهای دیگر قدرت وجود دارد، اما به همراه آن استعمار و استثمار وجود دارد زیرا مبانی و مولفه‌های تمدنی آن‌ها با ما تفاوت دارد؛ آن‌ها قدرت خود را به سمت ظلم، دفاع از صهیونیست برده اند.

دکتر هرسیج در رابطه با شهادت سردار سلیمانی اظهار داشت: قدرت شهید سلیمانی بیشتر از سردار سلیمانی است؛ یعنی شهادت وی منجر به پیشرفت جبهه مقاومت در کشورهای منطقه شده است و امیدواریم با افول استکبار جهانی مواجه شویم.

وی متذکر شد: در مسائلی مانند قدرت نرم دانشگاه‌ها باید کمک کنند. دانشجوی فارغ‌التحصیل و استادی که وارد دانشگاه می‌شود،وقتی که نگاهش به خارج از کشور است و به استقلال و منافع ملی توجهی ندارد، دردی از کشور دوا نمی‌کند.

سرپرست دانشگاه اصفهان ادامه داد: این مسئله باید تقویت شود و دانشگاه‌ها علاوه بر اقتدار علمی باید به بحث تقویت مولفه‌های قدرت نرم که مبتنی بر عقلانیت، معنویت، اخلاق، عدالت، ایثار و فداکاری است نیز توجه کند.

وی اشاره کرد: کسی می‌تواند در کشور و تمدن تحول ایجاد کند که مانند شهید بهشتی و شهدای پس از انقلاب به دنبال منافع شخصی نباشند و کسی که تنها منافع شخصی برایش مهم است در احیای تمدن نوین نقشی نخواهد داشت و خوشبختانه در ایران انسان‌های شریف و دانشمند زیادی حضور دارند که جهت گیری های صحیحی نیز داشته و دارند و ما به آن ها افتخار می کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین مستاجران مسئول نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان نیز ضمن تشکر از خدمات دکتر طالبی و تیم مدیریتی ایشان اظهار داشت: دکتر طالبی همواره با دقت و وسواس فراوان، موارد را پی گیری و در مسیر پیشرفت دانشگاه حرکت نمودند.

حاج آقا مستاجران تصریح نمود: از وزیر علوم تشکر می کنم که استاد بزرگواری را برای ریاست دانشگاه انتخاب کردند که چهره علمی قابل قبولی دارد و آشنا با پیشرفت های دانشگاه های دنیا است و علاوه بر این استاد بسیجی و از خانواده معزز شهدا است و در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب نیز کارهای ارزشمندی انجام داده است که همه این ها برای دانشگاه سرمایه ارزشمندی محسوب می شود.

وی افزود: یکی از مزایای دانشگاه اصفهان، جامع بودن این دانشگاه است که می تواند در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز مطرح باشد.

حجت الاسلام مستاجران ضمن آرزوی موفقیت برای دکتر هرسیج ، اظهار امیدواری نمود که در این مسیر همه به عنوان انصار به کمک ایشان بیایند تا سریع تر به اهداف عالیه برسند.   

 

دکترهوشنگ طالبی رئیس وقت دانشگاه اصفهان نیز دراین مراسم اظهار کرد: دانشگاه‌ها و آموزش عالی هر کشور مغز متفکر آن کشور هستند و اگر مغزی در کار نباشد قطعاً آن کشور نمی‌توان به حیات رو به جلو و پیشرفت خود ادامه دهد. در جوامع جهانی پیشرفت‌های علمی هر لحظه اتفاق می‌افتد و سرعت پیشرفت‌ها به شدت زیاد شده و وسعت آنها افزایش یافته است؛ به طوری که اگر لحظه‌ای از دانش‌آموزی و دانشجویی غفلت شود شاید سال‌ها آن جامعه به عقب بازگردد.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و تذکر ایشان مبنی بر اینکه در تولید علم مراقبت شود، ادامه داد: توقف یعنی عقبگرد، به عنوان مثال بسیاری از دانش‌ها در تلسکوپ جیمز وب جای گرفته و شاید ما هنوز رشته‌ای در این رابطه در مراکز علمی خود نداریم. مسائل انسانی به مراتب وسیع‌تر، پیچیده‌تر و عمیق‌تر از مسائل فنی و تکنولوژی است و این نشان از آن دارد که ما چقدر راه برای توسعه علم و دانش پیش‌رو داریم.

دکتر طالبی در ادامه افزود: برای پیشرفت‌های بیشتر در ابتدا کسب دانش و در درجه دوم انتقال دانش اهمیت دارد و تبدیل دانش در جایگاه سوم قرار می‌گیرد که وظیفه وزارت‌خانه ها است که دانش را به فناوری تبدیل کنند

بزرگترین تبدیل دانش به فناوری داشتن نیروی انسانی مجهز، با سواد، با وجدان و مسئولیت‌پذیر است. ما نادانسته فکر می‌کنیم با حمله کردن به اینکه چرا کسی مقاله می‌نویسد، خدمت می‌کنیم، اما غافل از این هستیم که هر سه مورد ذکر شده یعنی کسب دانش، انتقال و تبدیل دانش در مقاله وجود دارد.

وی افزود: اقدامات خوبی  مانند امضا و ابلاغ  صندوق علم و فناوری، تقویت حوزه فناوری ،تسهیل ارتباط دانشگاه و جامعه، آغاز حمایت از پارک‌های علم و فناوری، حمایت‌هایی از شرکت های دانش‌بنیان، حمایت از دیپلماسی علمی و بین المللی سازی و تغییر در کیفیت سنجی آموزش عالی انجام شده است.

دکتر طالبی تصریح نمود: به دانشگاه‌ها مأموریتی در جهت ساماندهی مراکز علمی ماموریت‌گرا داده شود که بتوانند رشته‌های جدید را مطابق با نیاز و پیشرفت‌های جامعه ایجاد کنند. اگر همه دانشگاه‌ها بخواهند یک رشته را ایجاد کنند از سایر رشته‌ها غفلت می‌شود و این موضوع راهبری را می‌طلبد که راهبر آن وزارت علوم است.

وی اضافه کرد: سیاست‌هایی که در دانشگاه اصفهان طی این چند سال در بعد آموزشی دنبال شد شامل به‌روز رسانی رشته‌ها و سرفصل‌های آموزشی، توانمندسازی اعضای هیئت علمی و ایجاد مرکز TDC، اجرای دوره‌های مهارت‌آموزی برای دانشجویان و ایجاد مرکز اشتغال‌پذیری، تنظیم و تغییر هرم دانشجویی در مقاطع مختلف و پذیرش دانشجویان استعداد درخشان، سیاست‌گذاری و اجرا در جذب اعضای هیئت علمی با کمک آموزش و از طریق هیئت جذب دانشگاه، طرح پایه‌های سه سطحی، توسعه زیرساخت‌ها و توسعه آموزش‌های الکترونیک، بازنگری و تدوین آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های آموزش در جهت نظارت و تضمین کیفیت و ارزیابی است.

وی ادامه داد: در جهت ایجاد و تقویت همکاری دانشگاه و جامعه اقدامات خوبی صورت گرفت. ایجاد پهنه نوآوری به عنوان شاه کلید ارتباط جامعه و دانشگاه یکی از اقدامات صورت گرفته است که دست نیاز به سوی جامعه باشد؛ جامعه باید به دانشگاه ورود یابد که خوشبختانه پیشرفت هایی در این زمینه صورت گرفته و مورد حمایت مدیریت جدید نیز قرار گفته است. توسعه مراکز رشد، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد و تقویت روابط دانشگاهی با صنایع بزرگ، سازمان‌ها و نهادها، ایجاد کنسرسیوم‌های دانشگاهی و سازمانی ماموریت‌گرا در حوزه سلامت، محیط زیست، آب، پسماند و…، ایجاد ارتباط و همکاری با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و زیرشاخه‌های آن، حمایت، تقویت و ایجاد تسهیلات برای ایجاد پروژه‌ها و طرح‌های مورد نیاز جامعه نیز در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است.

دکتر طالبی در پایان از زحمات معاونین، مدیران، اساتید و کارکنان که در دوره مدیریت ایشان برای ارتقا و اعتلای دانشگاه تلاش کردند تشکر و قدردانی نمود.

گفتنی است در حاشیه بازدید دکتر زلفی گل از ناحیه فناوری و نوآوری دانشگاه اصفهان ، ساختمان جدید دانشکده حقوق دانشگاه اصفهان با زیربنای هفت هزار مترمربع و هزینه ای بالغ بر 60 میلیارد که توسط آقای مهدی مظاهری خیر نیک اندیش دانشگاه ساز اهدا شده بود با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر سه‌شنبه 14 دی‌ماه کلنگ زنی شد. همچنین دفتر یادبود دانشگاه اصفهان توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا گردید و از ده نفر از حامیان دانشگاه تقدیر به عمل آمد. در ادامه دفتر جدید مانیتورینگ کتابخانه مرکزی دانشگاه نیز توسط وزیر علوم افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاریخ:
1400/10/15
تعداد بازدید:
6826
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
کدپستی: 8174673441
تلفن: 2640-03137932128 تلفکس: 03136687396
Powered by DorsaPortal